Det passionerade hantverket!

Metall bruten i svenska gruvor, enastående hantverksskicklighet, svensk känsla för design parat med modern teknik. Inte konstigt att ringarna från Schalins är så populära.

Schalins har arbetat på detta sätt i nära nog 70 år.  Smältugnarna förser hantverkarna med råmetall som de sedan formar till ringar.  Ringarna börjar smidas samma dag som beställningen kommer in och hantverket tillsammans med den moderna tekniken gör att beställaren inom några dagar kan ha ringen på sitt finger.

Önskas diamanter i ringarna finns ett stort urval ringar att välja på. Vill du ha en ring som ingen annan har så kan du specialbeställa. Du kan ändra antal diamanter, diamant kvalitet, fattning, yta, bredd och höjd mm. Det är bara fantasin som begränsar!  Prata med oss på ernstforssell.se så hjälper vi gärna till!

Diamantringarna är infattade med äkta briljanter (facettslipade diamanter) eller princesslipade äkta diamanter. Diamanterna håller kvaliteten WSI, upp t.o.m 0,03 ct. och WVS för större. W står för färgen vit, SI och VS står för klarheten.

Karatvikten är ingraverad i samtliga diamantringar. Ex. 0,24 betyder att ringen är infattad med diamanter med en sammanlagd karatvikt motsvarande 0,24 karat.

Självklart är diamanterna som används i ringarna konfliktfria enligt The Kimberly Certification scheme, KPSC www.kimberleyprocess.com

 With love ernstforssell.se

schalins_hantverk_mindre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *